Leerjaar 1
Project 1: Waterput in India.
Mijn groepje en ik hebben een opdracht gekregen van Quality for life foundation, Quality for life foundation is een bedrijf die mensen helpen in India om schoon water te krijgen.
Onze opdracht was om een graaftechniek te bedenken die gebruikt kan worden in India, maar er zijn ook verschillende eisen aan wat je moet houden. de eind product die ze gaan gebruiken in India moeten niet te zwaar zijn, het moet ook goedkoop zijn, het moet duurzaam zijn zodat je het meerdere keren kan gebruiken en het moet eenvoudig zijn voor de mensen in India te gebruiken.
Dus we hebben uiteindelijk 2 graaftechnieken bedacht. Onze graaftechnieken zijn om een grondboor te gebruiken en er zijn altijd voor- en nadelen. het voordeel van deze techniek is dat het sneller gaat dan dat je moet gaan graven met een houweel en schep en het kost ook minder kracht. Het nadeel is dat het harder gaat draaien als je diep ben bij de stenen. Daarom hebben we ook nog een ander idee, en dat is om zonne-energie te gebruiken om in de grond te boren maar het nadeel daarvan is: dat het duurder gaat kosten want je hebt zonnepanelen nodig en hoe dieper je gaat boren hoe minder licht er is en daardoor gaat het ook minder automatisch boren dus dan moet je het meer met de hand gebruiken. Het voordeel daarvan is: als je zonne-energie gebruikt dan gaat het sneller in de grond boren, het kost ook minder kracht.
Project 2: Stadsboerderij Osdorp.
Mijn groepje en ik kregen een opdracht van de eigenaar van de stadsboerderij, om de stadsboerderij overzichtelijker te maken.
Als eerste moesten we een planning maken over wat we allemaal gaan doen voor deze project. Daarna gingen we nadenken hoe we het overzichtelijker willen maken, we kwamen toen op 3 ideeën: onze eerste idee was om een kaart te maken, tweede was om een bord te maken en derde was om een folder/boekje te maken. Toen moesten we een presentatie houden over onze ideeën en uiteindelijk had de eigenaar voor de bordjes gekozen. Daarna moesten we onze idee die hij had gekozen een maquette ervan maken, daarvoor hadden we natuurlijk materialen nodig dus we hadden 2 planken gepakt en we gingen 1 plank zagen als een vierkant voor de bord gedeelte, en de ander als een stokje om het bordje vast te maken, toen hebben we ze aan elkaar vastgetimmerd. Daarna wilden we de bordjes kleuren met verf, dus we hadden wat verf gepakt en we hadden de bordjes groen gekleurd, daarna gingen we tekst erop schrijven in het Nederlands en Engels.
Op woensdag 8 mei is de deadline aangekomen en moesten we onze maquette presenteren aan de eigenaar van de stadsboerderij.
Project 3: Fruittuinen van West, wilde bijen.
Voor de laatste 2 projecten moesten we veel ontwerpen, deze keer moeten we veel onderzoeken. Deze project gaat over de sterfte van wilde bijen en hoe we ze kunnen helpen. We moeten 4 deliverables maken en dat in een folder maken.
Voor onze eerste opdracht van deze project, moesten we onderzoeken over hoe bijen sterven en hoe we at kunnen verminderen. We hebben op internet opgezocht hoe bijen doodgaan en hebben daar een folder van gemaakt op word.
Onze tweede opdracht was om te zoeken wat hun leefomstandigheden zijn, dus hoe ze leven, wat ze nodig hebben om te leven, of het goed of slecht gaat met hun en hoe kunnen ervoor zorgen dat ze een beter leven krijgen.
onze derde opdracht was, om bijen te helpen om meer voedsel te voorzien. Daarvoor hebben we 3 ideeën bij bedacht. 1: meer planten gaan planten die goed kunnen leven zonder gif, die aantrekkelijk zijn voor bijen en veel nectar bevatten, bijvoorbeeld: lavendel, zonnehoed, lis en krokus. 2: bijenhotels in een veilige omgeving plaatsen waar veel bloemen zijn, zodat de bijen daar veilig kunnen leven en waar mens en bij geen last van elkaar hebben. 3: bijen helpen door suikerwater aan ze geven zodat, als ze uitgeput raken je ze energie kan geven door suikerwater aan hun te geven.
onze vierde opdracht is hoe mensen de wilde bijen kunnen helpen. We hebben daarvoor een paar ideeën bedacht, meer planten gaan planten, bijenhotels en veilige omgeving voor de bijen om te leven.
Na de 4 deliverables moesten we onze ideeën presenteren voor de opdrachtgever en moest ze kiezen welke idee ze het beste vond en moesten we die idee uitwerken. Uiteindelijk heeft ze voor het idee 'gifvrije planten' gekozen. Nadat we onze idee hebben uitgewerkt moesten we voor de laatste keer een eind presentatie houden.
Leerjaar 2
project 1: energiezuinige school.
Ons eerste project van mijn tweede jaar was om een school energiezuinig te maken.
Als eerst moesten we een planning van wat we gaan doen maken nadat moesten we een klein presentatie houden over voorbeelden van energiezuinige gebouwen en uitleggen wat hun technieken waren en motivatie waarom ze het energiezuinig hebben gemaakt.
Na het presentatie gingen we de school bezoeken (Horizon de Brenner) om te kijken hoe de huidige situatie eruit zag en foto's van de school maken, 2 mensen van je groepje moesten naar binnen en kijken hoe het binnen eruit zag en rest moest buiten blijven. Toen gingen we terug naar onze eigen school en een plattegrond maken van de huidige situatie daar.
Onze tweede taak was om 50 energiezuinige technieken te zoeken om dat in onze nieuwe ontwerp te bewerken. Toen we dat hadden gedaan gingen we beginnen met onze maquette van Horizon de Brenner en daarin konden we laten zien wat we wouden verbouwen en welke technieken we wouden gebruiken.
Toen alles klaar was kwam de opdrachtgever om onze presentatie te zien en zeggen wat ze ervan vind.

project 2: eurekacup.
Eurekacup is een wedstrijd tussen scholen. Dit jaar moesten we een brug in Amsterdam renoveren, maar daarvoor moesten we aan een paar eisen voldoen, voordat we mochten beginnen.
We moesten aan deze eisen voldoen:
De gerenoveerde brug moet ten minste 30 jaar kunnen blijven staan.
De manier van renovatie moet zo snel mogelijk kunnen plaatsvinden.
Bewoners, ondernemers en passanten moeten zo min mogelijk hinder ondervinden.
De monumentale waarde van de brug moet bewaard blijven, dus er mag niets aan de buitenkant van de brug worden veranderd.
Het proces is verwerkt in een 3D model (digitaal of fysiek van hout, LEGO of andere materialen, maximaal L 80 x B 50 x H 30 cm).
Nadat moesten we een paar vragen beantwoorden en toen mochten we pas beginnen met ideeën bedenken. We moesten 3 concepten bedenken. Elk concept moest uniek zijn maar een paar ideeën mag je hergebruiken. Daarna moesten we die 3 concepten presenteren en hebben we de beste ideeën gekozen, dat we willen gebruiken om de brug te renoveren.
Na het presenteren, begonnen we aan de maquette te werken. Als eerst hebben we een schets gemaakt van hoe het eruit gaat zien, wat we nodig hebben en de afmetingen daarvan. Daarna gingen we bezig met de maquette, we hebben de palen verf geverfd, zodat het op beton lijkt, nadat hebben we de dek en hekwerken gedaan en waren we klaar met de maquette. Toen onze maquette klaar was hebben we een eindpresentatie gemaakt en gepresenteerd.
Al onze presentaties zijn in de groepswebsite.
leerjaar 3
project 1: intralox.
Intralox is een toonaangevend bedrijf in lopende banden. Intralox is wereldleider in modulaire plastic banden. De banden zijn geavanceerde systemen waarbij producten niet alleen getransporteerd maar ook gesorteerd kunnen worden. Intralox groeit voortdurend. Er is steeds meer vraag naar de kwalitatief hoogstaande banden die erg veelzijdig ingezet kunnen worden, en vaak dure oplossingen zoals sorteer-robots of geestdodend handwerk overbodig maken.
De opdrachtgever, Lazlo Kleczewski is technisch ingenieur bij Intralox. Hij wilt de levensduur van zijn banden verlangen en wilt een adviesrapport met daarin de prototype of ontwerp van de ontplossingen die wij hebben bedacht.
De eerste deliverable is een infographic. Hij wilt dat wij de plastic stewerdship laten zien op een infographic en opslaat in een pdf.
De tweede deliverable overzicht van onze and. Hij wilt dat wij onze ontwerp/prototype duidelijk op papier zet met alle onderdelen, maten en materialen die wij gebruiken. De tekening van onze ontwerp moet overzichtelijk zijn met begeleidende tekst en uitleg over wat elk onderdeel doet.
De derde deliverable is 'Look-a-like'. Hij wilt dat wij 10 vergelijkbare producten laten zien die ook waren verbeterd.
De vierde deliverable is subprobleem. Het probleem heeft verschillende aspecten/kanten. Hij wilt dat wij het probleem opsplitsen in 3 of 4 subproblemen. Per subprobleem moet er minstens 3 oplossingen voor zijn in een vorm van een mindmap.
En als laatst wilt hij een eindpresentatie. In de presentatie moeten er 3 uitgewerkte conceptoplossingen staan van onze band. En wij moeten uitleggen welke van de drie concepten het meest geschikt is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb